Skärp

Jag var på stan igår och hittade några billiga skärp på Gina tricot som bara kostade 15kr styck..Grön va inte riktigt den färgen jag ville ha och de va alldeles för korta för mig. Men fick en liten smart idé^_^ Självklart köpte jag 2 stycken eftersom de va så billiga för att klippa sönder dom och göra om till snyggare skärp i rätt storlek till mig själv! Satte mig ner idag och sprättade lite, sen tog jag mitt tyg jag fått av mamma till att sy iordning rätt längd att fästa på spännena... Såhär blev den ena!
 Innan...Efter..

Rosor

I onsdags sydde jag färdigt en ros till Sanne som hon ska ha på sin klänning på bröllopskorten. Sydde en till mig själv för ett tag sen, men inte haft tid att göra en till syster fören igår. Men nu är de också gjort, skönt:) Tänkte jag skulle lägga ut en beskrivning på hur man enkelt kan sy en egen. Är riktigt fint att ha på kläder, i håret, som dekoration på väskor och skärp eller bara som inredning i hemmet! :) Går att göra stora som små å är jätteenkla att sy!

Tygrosor jag sytt för att ha på klänningarna på bröllopet...

Regina och Dinko

Figurerna är gjorda i super scupley av mig och Mattias.. Jag har gjort båda huvudena, mammas kläder, vissa detaljer på dinkos kläder, dinkos händer och målat båda figurerna. Mattias har gjort mammas armar och händer, Dinkos kropp och kläder.Figurer gjora i super sculpey av mig och Mattias..

I tisdags gjorde jag klart bröllopsfigurerna som Mattias och jag har jobbat med ett bra tag nu. Blev riktigt bra resultat tycker jag:) Mamma blev sig inte riktigt lik, men de är  för att hon ville vara smalare, dumheter!. Men, men..så om hon skulle vara i smalare i verkligheten så skulle hon se ut såhär iaf:P Dinko är iaf sig riktigt lik på huvudet. Kroppen gjorde Mattas som han brukar göra, så den liknar mer honom själv än Dinko. Det sägs ju att man brukar skulptera sig själv, att vissa av ens egna drag alltid kommer med i figurerna, och det kan jag faktist hålla med om när det gäller hans arbete på Dinko! ;)


      
Närbild på huvudet...Närbild på huvudet...Närbild på brudbuketten...



Bild på figurerna bakifrån...

Bröllopspresent

Mamma och Dinko ska snart gifta sig och jag har tänkt att de ska få skulpturer som liknar dom i bröllopskläder. Tyvärr har jag inte haft så mycket inspiration, började i juni redan, men då lyckades jag bara komma till halva huvudet två gånger innan jag började om. Men nu har jag tagit mig i kragen och tänker göra klart dom den här veckan!

Igår tog jag och Mattias en heldag till att göra så mycket som möjligt på figurerna. Jag gjorde iordning huvudet på ett ungefär för att kunna börja på kroppen, håret och klänningen. Får finslipa ansiktet lite till sen, just nu är det inte så likt mamma, men kände att jag var tvungen å ge mig in på allt annat en stund så jag kunde få tillbaka min lust att slutföra projektet. Jag började även med Dinkos huvud medan Mattias fixade iordning armarna på mamma (armar och händer är de värsta delarna tycker jag:P). Ögonen ville Mattias göra, så jag sparade dom till honom. Det får vara en ögonlös dinko så länge;)

Här är mitt första försök på mammas huvud. Gjorde ganska mycket innan jag blev trött å höll på att ge upp. Upptäckte sen att jag gjort huvudet för litet och började om på ett större..
Första försöket...

Men det andra huvudet blev lite FÖR stort, upptäckte att de skulle gå åt för mycket lera för att bygga kroppen i den propotionen.
Försök två..

Och efter att ha gjort av med all energi på de två första gångera så gjorde jag ett slarvigare huvud och började med resten av delarna. Nu börjar de likna nåt:)
Mamma i bröllopkläder:) ska läggas till händer, klänning ska göras klar och ansiktet ska finslipas.

Dinkos huvud blev jag riktigt nöjd med, fattas bara ögon och ett par öron!
Dinkos huvud, nästan klart..bara ögon som fattas

Fler bilder kommer när de är färdiga sen!


Välkommen till min nya blogg!

Kul att du hittade hit, hoppas sidan blir till något nöje!

Vissa dagar kan jag få ett infall att jag bara måste få skapa något, ibland lockar symaskinen, ibland leran och ibland scrapbooken..vid senare tid har jag lockats till att dekorera bakverk, vilket är otroligt skoj när man lyckas med det i kombination till ett lyckat recept! Eftersom jag och min pojkvän så gott som nyss flyttat in i vår lägenhet har mycket tid gått till att inreda, fixa och dona hemma, vilket också är riktigt kul när man lyckas få det som man vill ha.

Jag visar gärna det jag gör för att få respons till vidare utveckling eller bara för att få veta vad folk tycker. Jag satt och funderade på hur jag skulle kunna visa upp allt jag skapat och kom på den smarta idéen att starta en blogg! Här kommer du förhoppningsvis kunna följa några av min projekt. Får se hur mycket tid och ork jag får över till att dokumentera...

Va på loppis och hittade två korgar att hänga upp på balkongen, den ena prydde jag med mina sjöstjärnor!Såg en väska på vila som jag tyckte om, så tog insperationen från den när jag satte mig ner för att sy lite. Riktigt nöjd faktiskt:)Muffinsmagneter som jag gjort i super sculpey

RSS 2.0