Cupcakefeber

http://www.undersolen.se/pyssel/stickat.html

Elin visade mig den här hemsidan (http://www.undersolen.se/pyssel/stickat.html ) genast började de klia i fingrarna:P Gick till biblioteket igår och lånade lite böcker om stickning och virkning och köpte stickpinnar idag på panduro. Elin ville att vi skulle lära oss sticka, å självklart nappade jag på de när jag fick se de här sakerna! Har ju gjort en del saker med cupcaketema i lera å tyg, så varför inte fortsätta å göra några såna här? :) Tyckte dom va riktigt söta. Om jag lyckas lära mig hur man stickar å virkar igen så kanske jag försöker mig på lite fler saker, en mössa, vantar...eller en tröja kanske!:O


Magneter och en sockesrskål i form av cupcakes som jag gjort i super sculpey:)Magneter som jag gjort i super sculpey och grytlapp och kökshanduk jag sytt av ett tyg jag hittade på panduro..Cupcakes jag gjorde till Mattias födelsedag, jättegoda blev dom!;)

Gör din egen tygros


Nu tänkte jag äntligen visa hur man gör en tygros:)

Steg1
Börja med att klippa ut en tygremsa som du viker dubbelt på längden. Gör den väldigt lång för att du ska kunna snurra den några varv och på så sätt få rosen att se verkligare ut. Måtten beror helt på hur stor ros du vill ha. Testa dig fram! Själv tog jag ca 50-60cm lång och ca 25cm brett för den mindre rosen.
Klipp ut en lång tygremsa som du viker dubbelt på längden...

Steg 2
Rita ut ett mönster i form av vågor, börja och sluta i hörnen på den öppna långsidan med små vågor och gör dem högre och större mot mitten som på bilden. Hur du sen ritar vågorna i djup och antal kan du experimentera lite med så de blir som du tycker är snyggast.
Rita ut mönstret i form av vågor, små-stora-små...

Steg 3
Sy efter mönstret och även en bit in på båda sidorna på den öppna långsidan så du får kvar en öppning på 10-15cm att kunna vända ut och in på tygen genom sen.
Sy efter mönstret och även en bit in på den öppna långsidan.. Lämna en öppning på nederkanten

Steg 4
Klipp ut några mm från sömmen...
Klipp ut några millimeter från sömmen...

Steg 5
Klipp små jack in mot sömmen runt vågorna för att kunna vika ut dom ordentligt sen. Akta så du inte klipper sönder sömmen!!
Klipp flera jack in mot sömmen runt vågorna...

 

Steg 6
Vänd ut den åt rätt håll och stryk. Blir inte vågorna runda kan du vända tillbaks den och göra fler jack in mot sömmen.
Vän ut den åt rätt håll och stryk...

Steg 7
Börja rulla/vik ena sidan några varv och sy ett stygn för att få vikningen att ligga kvar. Fortsätt sedan sy efter långkanten samtidigt som du drar lite i tråden så tyget veckar sig.
Rulla ena änden 3-4 varv och fäst den med ett stygn...Sy efter långkanten och vecka tyget eftersom..

Steg 8
Rulla ihop den och sy några stygn rätt igenom "bottnen" på rosen för att få den ligga kvar som du vill ha den.Rulla ihop och fästGör några stygn i

Steg 9
Vik nu ut bladen och rätta till den, färdig!
Vik ut bladen lite och rätta till den, färdig!

Hoppas de inte blev för komplicerat eller att jag skrivit för lite för att man ska förstå.. Men fråga gärna om de är nåt du undrar över:) Lycka till!


Pälsväst

Sydde mig en väst av en bit lurvigt tyg i måndags. Kände att jag va tvungen att ta en paus från pluggandet å passade på att sy lite. Inspirerades av formen på en pälsväst från josefssons och gjorde den sedan dubbelsidig i jeans och lurvtyg för att kunna välja sida. Resultatet blev såhär:)
Jag med västen på. Ursäkta röran i bakgrunden..;)Västen med den lurviga sidan utåt...Västen med jeanssidan utåt...Jag med västen på. Ursäkta röran i bakgrunden..;)

Pysselbord

Pysselbordet i sovrummet...
Mitt nya pysselbord i sovrummet! :) Åkte till Ikea med pappa förra lördagen och köpte skivor och ben för att kunna bygga ihop ett nytt arbetsbord. Hade tänkt de såhär redan innan vi flyttade å har velat fixa de hela tiden, men de har inte blivit av...fören nu då:) Så nu får jag plats med symaskinen och datorn plus att jag/vi får en fri yta att skulptera eller pyssla med annat på också. Helnöjd!


RSS 2.0